Сръбският национален селекционер Младен Кръстаич не смята, че липсата му на треньорски опит ще окаже влияние върху представянето на отбора в първия мач от футболния Мондиал 2018 срещу Коста Рика в неделя. Кръстаич не е водил тим на клубно ниво, когато пое националите през октомври, ще направи официален дебют именно срещу централноамериканците утре в Самара.

"Това, че нямам треньорски опит, не е проблем, защото работя с професионалисти, които са се доказали из цяла Европа. Заедно сме от три седмици. Тренировките вървят отлично и нямам притеснения. Трябва да бъдем концентрирани, отговорни. Когато се видях с момчетата за първи път, им казах, че трябва да бъдат релаксирани и да бъдат приятели извън терена, а в мачовете всеки трябва да поеме своите отговорности. Така можем да постигнем успехи", заяви 44-годишният спец.

Най-опитният в състава Бранислав Иванович може да стане футболистът с най-много мачове за националния отбор. Ако той играе в неделя, ще запише 104-о участие за Сърбия.

"Дай Боже, всичко да бъде наред с него, той ще подобри този рекорд. Бранислав се е доказал в различни клубове и е спечелил много трофеи. Той е много мотивиран и дава повече. Смятам, че и другите момчета ще се опитат да го зарадват утре."

 Сърбите знаят, че победа срещу Коста Рика ще отвори сериозно вратата към елиминациите. Бразилия е фаворит в група "Е", в която е още и Швейцария, като именно срещу швейцарците се очаква да бъде директния сблъсък за второто място.

"Предстоящите мачове са най-важните от години за нашия национален отбор. Но каквото и да се случи в неделя, ключова ще бъде срещата с Швейцария. Надявам се да постигнем добър резултат, защото това ще ни даде допълнителна увереност а самочувствие", каза още Кръстаич.