Германия ще започне защитата на световната си корона в неделя срещу Мексико в руската столица Москва, а арена на сблъсъка ще бъде стадион „Лужники“.

Мачът от група F на Мондиала е от 18.00 часа. Развитието му можете да следите в GONG.BG.

От 1994 година насам, Германия доминира в груповата фаза на световни първенства като в този период баланса на тима е 13 победи, 4 равенства и само 1 загуба. Мексико от своя страна пък мина лесно пътя си по време на квалификациите в зона Конкакаф, ала последните 4 контроли преди старта на турнира маркираха проблеми в нападание след само 1 вкаран гол.

Йоаким Льов ще може да разчита на Месут Йозил, който се възстанови на време за предстоящия двубой, но селекционера ще реши в последния момент дали да пусне асът на Арсенал. Ако Йозил бъде оставен на резервната скамейка, то в предни позици твърде вероятно е да действат Марко Ройс и Юлиян Дракслер.

Друга добра новина е състоянието на Мануел Нойер който може да започне от първата минута, макар и да пропусна по-голямата част от сезона с Байерн Мюнхен. В средата на защита се очаква изненади да няма и Джером Боатенг и Матс Хумелс да стартират, а пред тях много ще се разчита на отличния контрол и точност на подаванията на европейския клубен шампион с Реал Мадрид в последните 3 години - Тони Кроос.

Именно Кроос говори преди мача, споделяйки: „Всички в отбора знаем, че трябва да започнем турнира с победа и да бъдем максимално концентрирани.Чувстваме се отлично.”

Йосуа Кимих добави: „Нашия тим се промени през последната година, докато този на Мексико в общи линии е същия.”

Селекционерът на Мексико, Хуан Карлос Осорио пък не пусна нито веднъж Хавиер Ернандез като титуляр в контролите преди старта на шампионата и сега ще бъде любопитно дали ще заложи на голмайстора от първата минута. Карлос Вела, Джовани и Джонатан Дос Сантос пък ще бъде хора от които ще се очаква много в средата на терена.

Едно от нещата които на дълго и широко се коментират в страната е факта, че наставника не е използвал една и съща единадесеторка нито веднъж във всичките 46 мача в които е водил тима.

Двубоят е от група F където компания на Германия и Мексико ще правят още Швеция и Корея. Определено тима на Льов е изразения фаворит за първата позиция, но изглежда така, че борбата за второто място място ще бъде много сериозна.

Пухкавият сладур ВладИмир зашеметява с гръмки прогнози