Селекционерът на ирландския национален отбор по футбол Мартин О'Нийл потвърди най-лошите опасения във връзка с ужасяващата травма на своя капитан Шеймъс Коулман. Бранителят в крайна сметка е със счупен крак в резултат на зверското влизане от уелския национал Нийл Тейлър.

Световната квалификация от група D завърши при 0:0 в Дъблин, а Тейлър беше изгонен в 70-ата минута заради бруталната проява. Само минути по-рано същата съдба можеше да сполети и Гарет Бейл от гостите, който нацели не по-малко жестоко с шпагат Джон О'Шей. Това, което спаси голямата звезда на „драконите“, бе, че жертвата му някак се размина без сериозна травма.

Касапи! Две кошмарни тесли от Уелс и само един изгонен

Ирландия и Уелс изнесоха симфония на балтиите

Тейлър се извини на Коулман след зловещото единоборство помежду им, но това е малка утеха за О'Нийл, на чийто тим му предстои важно домакинство срещу Австрия. „Счупването е много лошо,“ заяви наставникът след срещата. „Шеймъс е фантастичен футболист и невероятен характер. Ударът за него е много сериозен, същото важи за клуба му (Евертън – б.р.) и за нас.“

„Очевидно е, че не беше най-чистото единоборство в света. Не съм гледал записи. Разочарованието ми е неподправено. Веднага откараха Коулман в болница. Моментално ми направи впечатление неговата реакция. Той си държеше крака и нещата не изглеждаха добре. Най-важното сега е неговото здраво. Дотук момчето правеше сезона на живота си и тази ситуация променя перспективата“, заключи О'Нийл.