Нервите определено взеха връх в световната квалификация между Ирландия и Уелс в група D от зона "Европа". Само в рамките на 2 минути през втората част "драконите" извършиха две зловещи нарушения, като имаха късмет само едното от тях да доведе до червен картон.

Първо в 68-ата минута звездата на Уелс Гарет Бейл буквално помля Джон О'Шей в наказателното поле в опит да засече кълбото с шпагат. Опитният защитник като по чудо се отърва без сериозна контузия, а реферът Никола Рицоли може би беше твърде снизходителен с показването на само жълт картон.

Няколко секунди по-късно обаче той нямаше друг избор, освен директно да изгони Нийл Тейлър от игра. Левият бек влезе по почти кръвожаден начин в краката на Шеймъс Коулман, чиято болка беше толкова силна, че се наложи лекарите да му дадат бутилка с кислород. Въпреки голямото прекъсване, докато контузеният бъде изнесен на носилка, телевизионните оператори не показаха повторение на фаула, което навежда на мисълта, че може да се касае дори за фрактура.