След вчерашното звучно крушение на световния шампион Германия и отпадането в групите на Мондиал 2018, продължават разкритията около търканията вътре в отбора. Авторитетният британски ежедневник „Таймс” се позовава на свои източници, когато твърди, че звездата на „бундестима” Тони Кроос съвсем целенасочено избягвал да подава на един конкретен съотборник.

Става дума за левия бек Марвин Платенхард, чието попадане в състава разбуни духовете в Германия още преди турнира. 26-годишния защитник има само 7 мача за родината си и се изяви единствено при загубата от Мексико на старта в група F. Той остана на терена до 79-ата минута, когато бе заменен и повече не взе участие.

Въпреки крайно ограниченото игрово време на Платенхард, Кроос и без друго отказвал да комбинира с него на терена. Причината била, че халфът на Реал Мадрид просто нямал доверие на футболиста, заради когото беше пренебрегнат изигралият страхотен сезон Филип Макс от Аугсбург. Левият краен защитник впечатли всички, след като завърши сезон 2017/2018 с внушителните 12 асистенции.

Вчера курсът на световния шампион в Русия приключи безславно след загуба 0:2 от Южна Корея, която го остави на последното място в групата. Напред за елиминациите от група F продължиха Швеция и Мексико.

Още по темата:

В Бразилия се присмяха на Кроос, платиха му със "стара монета"

Тони Кроос: Като не вкараш гол на Корея, то заслужено си аут

Случи се! Безобразен "маншафт" аут от Световното!