Бразилците, които още не са преглътнали онова 1:7 от Германия на Световното през 2014 година, не пропуснаха възможността да се присмеят на Бундестима и в частност на Тони Кроос след поражението от Република Корея. Именно след изненадващото 0:2, соченият за основен фаворит за трофея тим на Йоаким Льов напусна надпреварата още след груповата фазаТова се случва за първи път от 1938 година насам.

Медиите в Страната на кафето използваха повода, като си върнаха на Кроос за една негова стара, но за тях язвителна шега.

Преди повече от година футболистът на Реал Мадрид намери оригинален начин да честити настъпилата 2017-а година в социалните мрежи, правейки асоциация с гръмката победа на Германия над „селесао“. Той написа „Щастлива 2017-а година“, заменяйки цифрите 1 и 7 съответно със знамената на Бразилия и Германия.

Бразилското издание „Lance” дочака своя миг за сладко отмъщение и плати на Кроос със същата монета. От медията използваха победата на Корея и напомняйки за думите на Кроос, отправиха подобно послание: „Щастлива 2018-а“, но на мястото на 2 и 0 поставиха знамената на Корея и Германия.

Припомняме, че преди време шегата на Кроос разбуни духовете, като дори съотборникът му в Реал Мадрид и бразилски национал Марсело, апелира за уважение към всички.

В същото време пък бразилската версия на авторитетното издание Fox Sports не се посвени да се подиграе на Бундестима в своя Туитър акаунт:


Още новини: 

Огорченият капитан на Германия с тежки думи след резила

Последствията: Куп звезди могат да се оттеглят от Бундестима