Селекционерът на Хърватия Златко Далич сподели пред испанското издание Marca какви ще са последните му думи преди финала на Мондиала в Русия срещу Франция. Специалистът заяви, че ще призове момчетата си да играят освободено и да се насладят максимално на паметния миг.

„Шахматистите“ елиминираха Англия на полуфинала след пълен обрат и така се превърнаха в първата балканска страна, достигала решителен двубой на Мондиал.

Срещата с Франция на стадион „Лужники“ е на 15 юли от 18.00 часа.

„Последното нещо, което ще кажа на моите играчи е: „Изкарайте си добре, момчета“. Искам футболистите ми да се наслаждават. Аз съм много горд от това, което направиха до момента“, каза Далич.

Златко Далич

източник: Gulliver/Getty Images

„Гледахме видео на Франция и имахме сбирки с футболистите, но аз не съм обсебен от съперника. Работим много, но най-важното е възпитаниците ми да излязат убедени в своите възможности“, коментира още Далич.

На въпрос дали в такъв случай не мисли за Килиан Мбапе, Антоан Гризман и останалите звезди на „петлите“, селекционерът отвърна: „Мислим, мислим. Аз винаги се опитвам да минимизирам опасните страни на съперника, но не съм обсебен, това би било грешка“.

Далич: Няма да сме уморени на финала

Лидер на Хърватия имал кошмарна нощ шреди полуфинала с Англия