Голямата звезда на аржентинската селекция по футбол Лионел Меси на днешния 24 юни навършва 31 години в най-горчивия миг за гаучосите на Мондиала в Русия. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли разочароваха своите фенове след първите си два мача на шампионата и оставането в надпреварата в момента е под въпрос.

Аржентина има само една точка в актива си след ремито с Исландия, а срещу Хърватия инкасира тежко поражение с 0:3.

Така последният двубой от груповата фаза ще бъде решаващ за бъдещето на Меси и компания. Той ще е на 26 юни срещу Нигерия, който след успеха над „викингите“ се изкачи на второто място в група „D“ и сега мечтае нависоко.  

Въпреки изключително неприятния старт на Световното, Меси и неговите съотборници не спират да се надяват на обрат на събитията и ще се борят до последно. Шампионатът в Русия е може би последната голяма възможност за петкратния носител на „Златната топка“ да триумфира със страната си на форум от подобен род.

До момента Меси е сребърен медалист от Мондиала през 2014 година, когато във финала „албиселесте“ отстъпи на Германия, има два загубени решителния двубоя за Копа Америка (2015, 2016). Следва да се има предвид, че Меси е златен медалист от олимпийските игри през 2008 година и носител на световната титла при младежите през 2005 година.


Още по темата: 

Пике: Хората забравиха, че Меси класира Аржентина на Мондиал 2018

Тежък призив към Меси в Аржентина

Феновете подхванаха и жената на Меси