Световният шампион от 1978-а година Освалдо Ардилес разкритикува селекционера на Аржентина Хорхе Сампаоли, отбора като цяло, но защити Лионел Меси след тежкото поражение с 0:3 от Хърватия.

Ардилес, който е един от най-успешните аржентински играчи изобщо, хвърли голямата вина за излагацията на треньора Сампаоли.

"Сампаоли си свърши работата с помощта на хърватите. Това е високомерен и невеж специалист, написа в профила си в Туитър бившият полузащитник. Вижте го, че дори и с най-добрия футболист на света не може да събере боеспособен отбор. При него положението е така. План А: подайте топката на Меси и чакайте чудо. Ако План А не работи, следва план Б. О, почакайте, План Б в националния на Аржентина няма. А планът в защита е следният: Правете фаулове във всяка една ситуация, независимо от обстоятелствата и последствията", ядосва се бившият полузащитник на Тотнъм.

"За мен това е най-слабият национален отбор на Аржентина. Поведението им ми напомня за хрониката на една смърт. Но всичко идва от федерацията, която разбърка всичко със смяната на трима треньори за една година", добави Ардилес

"Много от футболистите просто отбиват номера. А това, че са в националния отбор, не означава, че са добри футболисти. А много от тях дори не са титуляри в отборите си. Срам ме е, защото опитни играчи, които трябва да са водещи, направо издевателстват над зрителите. Имам предвид Масчерано и Отаменди. Добре поне, че Отаменди се извини за инцидента с Ракитич. Подобно поведение не подхожда на национал на нашата страна", продължи легендата.

Той оправда Меси напълно като заяви, че Лео няма как да бъде едновременно на всички постове на терена, да подава, да завършва. Също така, когато играта на Меси не върви, другите лидери трябва да поемат ангажимента.

"Цяла Аржентина се научи през последните над 10 години да се надява на Гения Меси. А Меси, какъвто и да е, той е просто един от 11-те. Забравихме ли, че футболът е колективна игра? Не може Меси да бъде отговор на всичките ни неуспехи", каза още Освалдо Ардилес.