Вестник „Марка“ разкритикува остро голяма част от титулярите на Испания при равенството 2:2 с Англия в приятелската среща, която се състоя на „Уембли“. Иберийците съумяха да наваксат пасив от 2 гола в заключителните 20 минути на срещата, а късният изравнителен гол на Иско Аларкон падна в самия край на продължението.

Макар че селекционерът на Испания Жулен Лопетеги похвали играчите си за демонстрирания характер, от „Марка“ смятат, че думите му не се отнасят за всички. Нещо повече – изданието посочи с оценките си кои футболисти в леко експерименталната формация на Лопетеги са се представили под всякаква критика.

Изданието набеляза петима футболисти от започналите мача – това бяха Хуан Мата, Иниго Мартинес, Виктор Витоло, Тиаго Алкантара и Ариц Адурис. Всеки един от тях е получил многозначителната оценка „0“ по десетобалната система. Мотивировката на вестника е, че нито един от тях не е участвал в играта.

Друго мадридско издание - „АС“ също постави нула срещу името на Мата, като там всеобщото мнение е подобно. Каталунският „Мундо Депортиво“ се различава коренно, като оценява Мата с 5 от 10, с което го поставя пред петима от съотборниците му.