Англия в типичен за последните години свой стил изпусна спечелен мач. Макар да водеха с 2:0 до 89-та минута, островитяните допуснаха изравняване до 2:2 в края срещу Испания на своя "Уембли". 

Адам Лалана от дузпа в 9-та минута и Джейми Варди в 48-та дадоха комфортен аванс на домакините. Но те наивно в края изпуснаха сигурния успех. Първо Яго Аспас намали в 89-та минута, а с последния удар в мача в 96-та Иско изравни и поля с леден душ всички на Острова. 

Единственото утешение за англичаните е, че това е само контрола, но при всички положения годината приключва минорно за тях, а мениджърът им Гарет Саутгейт не може да е сигурен, че ще получи постоянен договор начело на отбора. 

Мачът започна великолепно за домакините. Още в 8-та минута Варди се измъкна зад защитата и останал сам срещу вратаря Пепе Рейна успя да го преодолее. За ветерана не остана нищо друго, освен да го събори в наказателното поле. От дузпата Адам Лалана беше безпощаден и прониза мрежата за 1:0. 

Последва бърз отговор на испанците и в 15-та минута се откри шанс за Витоло да изравни, но ударът му от границата на наказателното поле мина на сантиметри встрани от вратата и до попадение не се стигна. 

Следващите минути бяха доста равностойни, като англичаните имаха повече възможности да се разпишат, но ударите на Джордан Хендерсън и Рахийм Стърлинг не намериха целта. Играчът на Манчестър Сити пусна успореден на голлинията пас в 38-та минута, но Варди не можа да засече топката на 5-6 метра от вратата. 

Така почивката дойде с гол аванс на Англия, а веднага след почивката интригата уж умря. В 48-та минута Хендерсън центрира перфектно в наказателното поле и връхлитащият Варди с глава буквално простреля Пепе Рейна за 2:0. 

Всичко можеше да свърши три минути по-късно, когато удар на Хендерсън от границата на наказателното поле мина на сантиметри в аут и в крайна сметка повече попадения за домакините в тези минути не паднаха. 

Най-чистото положение за Испания дойде в 56-та минута, когато първо Давид Силва се оказа сам срещу Том Хийтън и стреля, но стражът изби. При добавката Яго Аспас на празна врата не можа да уцели очертанията ѝ. 

Постепенно темпото намаля още повече и положенията станаха кът. Едва в 77-та минута Дани Роуз пробва интересен удар от дистанция, но топката излезе в аут. И след това дойдоха минутите на испанците. 

В 89-та минута Алваро Мората открадна една топка около центъра при една контра и напредна, като намери Яго Аспас отдясно на наказателното поле. Бившият играч на Ливърпул напредна и стреля в далечния ъгъл на вратата, топката срещна гредата и се оплете в мрежата. 

Последва и интересен шанс за Англия, но ударът на Маркъс Рашфорд срещна гредата и излезе в аут. Така се стигна до 96-та минута, когато равенството беше оформено с попадението на Иско. Тогава Мората го намери в наказателното поле и той почти от воле мушна топката между краката на Хийтън и направи 2:2. 

Така мачът приключи наравно и двата тима се оттеглят от международния футбол за тази година в коренно различно настроение, макар и да нямаше победител в битката.