Легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона не е загубил грам вяра в способностите на своя сънародник Лионел Меси да изведе „гаучосите” до световната титла на Мондиал 2018.

Южноамериканците опасно пофлиртуваха с потенциална елиминация още в групите, след като започнаха неубедително с 1:1 срещу Исландия, а после паднаха с 0:3 от Хърватия. Така те имаха нужда от задължителен успех над Нигерия в последния си мач от група D и го постигнаха блгодарение на късния гол на Маркос Рохо за 2:1.

Първият гол срещу нигерийците пък бе дело на Лионел Меси, който показа класен завършек и откри сметката си на Мондиала.

„Разбира се, че това все още може да бъде турнирът на Меси”, заяви пред „Марка” дон Диего, който предизвика множество дискусии с  начина, по който празнуваше на трибуните.

„Това е само началото, турнирът още е с пелени, както се казва. Ето сега започваме да играем сериозно.”

„Никой няма право на отстъпление. Отборите са длъжни да атакуват. Ако не го сторят, ще трябва да решават мачовете чрез дузпи.”

„Ще ми се да видя мач между Аржентина и Испания в елиминациите. Това е възможно (единствено на финал или в мач за третото място – б.р.) предвид пътя им. Надявам се Аржентина да стигне дотам, но пътят е дълъг.”

„Питая огромно уважение към Франция, а испанците не ги чака лесен осминафинал срещу Русия. Сега е моментът, когато всички футболисти стартират своите двигатели. Всеки мечтае за спечелването на световната титла и сега трябва да го докаже”, допълни Марадона.

Още по темата:

Време е! Франция и Аржентина дават началото на 1/8-финалите

ФИФА спонсорира Марадона по време на Мондиала

Марадона: Доста жив съм, стига с глупостите

Марадона търси лъжеца за "смъртта му", дава пари