Отборите на Франция и Аржентина слагат началото на осминафиналите на Световното първенство по футбол в Русия.

Елиминационната фаза започва точно с двубоя Франция - Аржентина.

Мачът е от 17 часа.

Можете да го следите с текстов коментар в GONG.BG!

Франция завърши група С на Мондиал 2018 с актив от 7 точки и зае първото място в нея. Стартът не беше лесен.

Труден успех срещу Австралия, последван от още един такъв срещу Перу и донякъде очаквано равенство срещу Дания. Сега препятствието пред футболистите на Дидие Дешан изглежда изключително сериозно – Аржентина.

Цифрите обаче са на страната на „петлите”. Световните шампиони от 1998 година нямат поражение от южноамерикански тим на световни футболни финали в 8 поредни двубоя. Последната загуба датира от далечната 1978 година, когато те отстъпват именно срещу Аржентина. Това ще бъде трета среща между двете нации на световни първенства. Първата е през 1930, когато Аржентина отново печели с 1:0.

Аржентина бе на крачка от отпадане още в груповата фаза на Мондиал 2018, но голът на Маркос Рохо срещу Нигерия вдъхна надежда, че този отбор е способен на много повече.

Сега Франция е на пътя на Аржентина. Две победи от две сещи досега за „гаучосите” срещу този съперник на световни първенства, а тенденцията показва, че и в двата случая Аржентина достига до финала на надпреварата.

Това обаче не е нещо, което трябва да успокоява Хорхе Сампаоли. Наставникът обмисля да заложи на същия стартов състав, който пусна и срещу Нигерия. Това ще е първият подобен случай откакто треньорът е начело на Аржентина.

Думата на ВладИмир: Роналдо и Меси продължават на Мондиал 2018!

Аржентина излиза с ножа между зъбите за главите на "петлите"