Вече бившият национален селекционер на Испания Жулен Лопетеги коментира накратко раздялата си с „Ла Фурия“. Специалистът заяви, че съжалява много за случилото се и пожела на тима да триумфира със световната титла в Русия.

„Много съм тъжен, но имаме фантастичен отбор. Дано спечелим Световното“, каза Лопетеги на път за летището пред испанските медии.

Треньорът събра багажа си и няколко часа, след като бе обявено, че няма да води тима на Мондиала, се отправи към родината си Испания. Очаква се след завръщането си Лопетеги да коментира по-детайлно бурните събития от последните дни.

Пътищата на Лопетеги и националния тим на Испания се разделиха, след обявяването му за наставник на Реал Мадрид във вторник. По обяд в сряда президентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес съобщи за прекратяването на отношенията с Лопетеги. Той заяви, че централата изобщо не е била наясно за преговорите между селекционера и Кралския клуб.

Договорът на Лопетеги с испанската футболна федерация бе до 2020 година.

Иначе постът на селекционера бе поверен на досегашния директор на националните отбори на Испания Фернандо Йеро. Така ден преди официалното откриване на Световното и два дни преди първия мач на „Ла Роха“ срещу Португалия (15 юни), бе извършена важната рокада.

Европейският шампион от 2012-а е сочен за основен фаворит за трофея заедно с Бразилия, Германия. Франция и Аржентина. 


Още новини: 

Лидерите на Испания не успели да разубедят Рубиалес за Лопетеги

Лопетеги казва своята истина след завръщането си в Испания