Националният селекционер на Германия Йоаким Льов бе поредният, който взе отношение по уволнението на Жулен Лопетеги от Испания. Немският специалист определи случилото се като „бомба“ и добави, че дори без Лопетеги, „Ла Фурия“ остава тим със солидни качества.

Припомняме, че до раздялата между Лопетеги и Испанската футболна федерация се стигна едва ден преди официалния старт на Мондиала в Русия. Причината бе, че специалистът бе обявен за наставник на Реал Мадрид. От футболната централа обявиха, че не са били в течение на преговорите.

„Изненадах се много. Никой не очакваше случилото се. Истината е, че имам свое виждане защо Испанската федерация постъпи така. Това не е обичайна практика. Това е същинска бомба. Няма да говоря със заобикалки – това създава трудности и неспокойство. Фернандо Йеро има опит като треньор. Той бе асистент в Мадрид. Работи и във Валенсия, бе и спортен директор, но не мога да оценявам качествата му на наставник“, каза Льов.

„Независимо от всичко, гръбнакът на отбора на Испания е изграден от години. Футболистите се познават добре. Имат ясна философия. Може само гледайки Реал Мадрид и Барселона, да видим, че те са оставили своята следа в националния. Затова с или без Лопетеги, Испания остава отбор със солидни качества“, добави селекционерът на Бундестима.


Още по темата: 

Лопетеги с първи думи след уволнението 

Лидерите на Испания не успели да разубедят Рубиалес за Лопетеги

Лопетеги казва своята истина след завръщането си в Испания