Линекер: Кейн има нужда от помощта на другите на Мондиала

Легендарният нападател от миналото за Англия Гари Линекер даде своето мнение за настоящия стрелец на Трите лъва Хари Кейн за предстоящото Световно първенство в Русия.

Линекер има 10 попадения за Англия на Световни първенства. Шест от тях бяха отбелязани през 1986, а другите четири попадения бяха отбелязани на Мондиала в Италия през 1990-а.

„Хари е нашият талисман, а той не се притеснява от това. Просто трябва да намери себе си и да покаже най-доброто на турнира. Сигурен съм, че ще се справи добре. Хари е един от най-добрите нападатели в света и е чудно да го притежаваш в отбора си”.

„Както всеки друг стрелец, той се нуждае да се намира на правилното място, в правилното време. Никога не можеш да си уверен, че ще си звезда на голям турнир, тъй като се нуждаеш и от подкрепата на отбора си. Сам нищо не можеш да сториш”, довери Линекер.

„Вижте, далеч не смятам, че трябва да давам съвети преди такъв форум. Ако някой ми се обади, с удоволствие ще помогна, както мога. Щастлив съм да го правя”, сподели спортният анализатор на BBC за идния Мондиал.

„Кейн знае какво трябва да направи и какво да очаква. Просто е нужно да играе така, както го прави за Тотнъм”, завърши Линекер.

Хари Кейн ще трябва да тормози защитите на Белгия, Тунис и Панама в груповата фаза, като англичаните ще се борят за първите две места, за да си осигурят места във фазата на елиминациите на Световното първенство.