Отборът на Англия постигна победа в последната си контрола преди Световното в Русия. Възпитаниците на селекционера Гарет Саутгейт се наложиха над друг финалист на Мондиал 2018 – Коста Рика с 2:0, в двубой, който се игра на стадион „Елънд Роуд“ в Лийдс.

Головете за „трите лъва“ вкараха Маркъс Рашфорд и Дани Уелбек, които се разписаха съответно през първата и втората част. Това е първата победа за англичаните с повече от два гола от близо година.

Това пък бе десетият мач за Англия, в който тимът на Саутгейт не допуска загуба.

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд откри резултата със страхотен гол в 13-ата минута. Той стреля изключително силно по диагонала отдясно и не остави никакви шансове на вратаря Навас с прехвърлящ удар.

Малко преди попадението на Рашфорд, Фил Джоунс също бе близо до гол, но  ударът му срещна напречната греда.

През първата част домакините бяха пълен господар на терена и тимът, който създаваше интересните ситуации за мача. Футболистите на Коста Рика се отчетоха с едва един точен удар, който обаче бе спасен от Бътланд.

През второто полувреме играта се накъса доста заради множеството смени в двата състава. Тимът на Коста Рика така и не успя да постави под напрежение своя домакин и да го затрудни по някакъв начин.

В 76-ата минута резервата Уелбек реализира втори гол за англичаните, с който реши всичко в мача. Нападателят засече с глава добро центриране на Деле Али отляво. Преди да влети в мрежата, топката срещна левия страничен стълб на вратата.

Англия открива кампанията си в Русия на 18 юни с мач срещу Тунис. В група G са още отборите на Белгия и Панама.

Коста Рика пък е в компанията на Бразилия, Швейцария и Сърбия в Група E.