Хари Кейн сподели, че намира головете по-лесно, откакто е капитан на националния отбор на Англия. Стрелецът на Тотнъм сподели това преди първата среща на островитяните на Мондиал 2018 – срещу Тунис.

Хари Кейн демонстрира чувство за хумор на брифинга, след като се пошегува със звездата на Португалия – Кристиано Роналдо. Кейн заяви, че ще постави под напрежение CR7 в битката за голмайстор на турнира. Както е известно, Кристиано вече има три гола на сметката си, след като отбеляза хеттрик срещу Испания при равенството 3:3.

„Със сигурност се наслаждавам. Няма много промени при мен, откакто ми бе дадена капитанската лента на Англия. Аз съм същият играч и човек. Може би бележа малко повече с лентата на ръката, но не вярвам това да е заради нея. Надявам се това с головете, да се пренесе и на Мондиала”, сподели с усмивка Кейн.

Англия бе отстранена още в груповата фаза на Мондиал 2014 в Бразилия. Месец след края му, Кейн бе интегриран сериозно в първия състав на Тотнъм, след като прекара известно време под наем на Острова.

„Гледах мачовете на последното Световно първенство, докато бях на ваканция. Изиграх последните шест или седем мача за Тотнъм в Премиър лийг под ръководството на Тим Шерууд, но откакто дойде Маурисио Почетино, нещата за мен се промениха.  Работя страшно много и трудът се отблагодарява. Всичко във футбола се върти около здравата работа”, добави Кейн.

Съставът на Англия пристигна във Волгоград, където в понеделник ще се изправи срещу Тунис.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че играчите му са силно впечатлени от историческата значимост на бившия Сталинград.