Звездата и отскоро капитан на английския национален отбор по футбол Хари Кейн смята, че новата му роля на лидер няма да повлияе по никакъв начин върху неговото представяне на терена.

„Трите лъва” стартират кампанията си на Мондиал 2018 в понеделник (18 юни) в група G с мач срещу Тунис на „Волгоград Арена” от 21 часа българско време.

Кейн наниза 5 гола за англичаните по време на квалификационния цикъл и 30 гола за Тотнъм във Висшата лига през сезон 2017/2018. Въпреки тези цифри 24-годишният футболист наскро накърни своята популярност, като отправи жалба, за да му бъде признат гол срещу Стоук Сити, при който дори не игра с топка. Футболната асоциация на страната удовлетвори желанието му, но Кейн все пак загуби спора с Мохамед Салах за „Златната обувка” на Висшата лига.

„Нека всеки говори каквото си иска, стилът ми на терена винаги е бил насочен към това да поставям нуждите на отбора на първо място”, заяви Кейн.

„За мен нищо не се променя, без значение дали съм капитан или не. Винаги се стремя да взимам най-добрите решения в името на колектива. Дано и това се окаже вярно.”

„Чувствам се по съвсем същия начин както и когато не бях капитан. Не усещам допълнително напрежение, просто защото нося лентата. Играта ми няма да се промени. Със сигурност моята личност – също.”

„Все така опитвам да се тласкам напред, да правя същото с другите играчи. Надявам се моите съотборници все още да ме виждат като човек, с когото може да се разговаря. Аз съм си все същият човек, не съм се променил”, допълни Кейн.