Националът на Англия Хари Магуайър призна, че Гарет Саутгейт вдъхва сериозна увереност както на него, така и на неговите колеги в отбраната.

Селекционерът на „Трите лъва“ налага тактика с трима в защита, като изненадващо или не 25-годишният бранител на Лестър се очаква да започне като титуляр в първия мач на тима на Мондиала срещу Тунис.

Двубоят от Група G е в понеделник и ще се играе във Волгоград. Срещу Тунис, редом до Магуайър, в центъра на отбраната се очаква да действа двойката от Манчестър Сити Кайл Уокър и Джон Стоунс.

„Още от първия ден, в който Гарет ме взе в отбора, той демонстрира, че вярва в мен. Това си проличава в желанието му аз да изнасям топката, което от своя страна доказва, че той вярва в нашите качества“, заяви националът.

Като отбор се опитваме да свикваме с новата формация, която той наложи и смятам, че с всеки изминал мач, ставаме все по-добри. Определено ни вдъхна увереност и ни провокира да сме агресивни, като се включваме в предни позиции“, допълни още Магуайър, за когото това ще е дебют на световни финали. /БГНЕС