Гари Кейхил вярва, че загубата на Англия от Белгия(0:1) в последния мач от група Н на Мондиал 2018 ще е сигнална лампа за селекцията на Гарет Саутгейт. Въпреки поражението, албионците продължиха към елиминационната фаза, след като завършиха на второ място в групата. По този начин те ще играят с Колумбия на осминафиналите.

Защитникът на Челси приема, че англичаните трябва да се замислят върху някои аспекти от играта, но трябва да се вземат под внимание победите над Тунис и Панама.

„Мачът с Белгия трябва да бъде подсещане за нас, че стандартите на отборите, които следва да играем ще бъдат все по-високи. Не го казвам, за да унижавам Панама, но това бе различен тест. Начинът, по който белгийците се движеха и пазеха топката е добра подготовка за нас. Направихме няколко промени, което оказва влияние, но резултатът не е факт заради тях”, заяви Кейхил.

32-годишният защитник сподели, че липсата на Хари Кейн от състава на Англия в мача не се е оказала фатална за крайния изход.

„Не е хубаво да загубиш, но е важно да го приемем бързо. Ако теглим чертата, то не сме загубили нищо засега”.

„Колумбия е много добър отбор. Ще бъде трудно, защото те ще се борят докрай. Така ще направим и ние. Вярвайте. Излизаме да се надиграваме с тях и да продължим към четвъртфиналите. Това е, като всяка надпревара. Колкото по-дълго оставаш в турнира, толкова по-силни противници срещаш”, завърши бранителят на Англия.