Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна превъзходството на Белгия при загубата 0:1 от група G и обясни защо е извършил цели 8 промени в стартовия си състав. Специалистът се аргументира с това, че сигурният осминафинал е „най-важният мач за последното десетилетие” и това го е принудило да съхрани ключовите си играчи.

Фантастичният гол на Аднан Янузай в 51-ата минута направи разликата, като в хода на срещата белгийците имаха много повече положения и контрол върху топката. „Смятам, че мачът беше равностоен”, заяви 47-годишният Саутгейт.

„Смятам, че те показаха по-добро владение върху топката от нас в определени времеви отрязъци. Стана добър тест за нас”, допълни треньорът.

„Беше мач, който искахме да спечелим, но мачът в елиминациите е най-големият за нас през последното десетилетие, така че трябваше да се уверим, че ключовите ни играчи ще бъдат съхранени. Играчите, които бяха на терена тази вечер, дадоха абсолютно всичко и не се спряха нито за миг. Всички мога да се убедят на какво ниво играем и трябва да ставаме по-добри”, допълни Саутгейт.