Новият селекционер на Испания Фернандо Йеро заяви при официалното си представяне, че не е могъл да откаже предложението. Досегашният директор на националните отбори на „Ла Роха“ бе назначен на пожар след уволнението на Жулен Лопетеги. До този развой се стигна, след като досегашния наставник на „Ла Фурия“ бе обявен за треньор на Реал Мадрид.

Кризисната ситуация в лагера на световния шампион от 2010 година се разви ден преди официалното откриване на Мондиала в Русия и два дни преди първия мач на тима срещу Португалия.  

„Изключително съм благодарен на Жулен. Пожелавам му всичко най-хубаво“, каза Йеро.

„Не можех да кажа „не“. Не може да се очаква, че за два дни ще свърша работа за две години. Трябва да сме интелигентни и адаптивни. В отбора има страхотен екип“.

„Ние сме на Мондиала, за да се борим. Отборът е в приповдигнато настроение заради това. Разкрива се голяма възможност. Първата ми задача е Португалия, после ще гледаме стъпка по стъпка. Цялата ни страна и феновете ни са с нас“.

„Ако не бях уверен във възможностите ни, нямаше да съм тук. Футболистите вярват. Те са добри спортисти и хора. Нямам съмнения, че момчетата ще поемат отговорност“, добави Йеро.

„На играчите им казах, че пред тях стои чудесно предизвикателство. Трябва да останем позитивни и фокусирани върху важното, а това е двубоят ни с Португалия“, продължи специалистът.

„Имаме задължението да мислим, че пред нас има сериозна възможност. Нужна е работа и посветеност. Нашата селекция представя цялата ни държава“.

„Ние вярваме, това е и посланието към феновете ни“, коментира още Йеро.


Още новини: 

Лидерите на Испания не успели да разубедят Рубиалес за Лопетеги

Лопетеги казва своята истина след завръщането си в Испания