В лагера на Испания изглежда не се отхвърля възможността осминафиналният сблъсък с Русия на Световното първенство по футбол да бъде решен с дузпи. Това става ясно след последното занимание на „Ла Роха“, пише AS.

Играчите на Фернандо Йеро упражнявали точните си изстрели от 11-те метра. От посоченото издание съобщава още, че ако се стигне до дузпи, пръв от бялата точка ще изпълнява капитанът Серхио Рамос, вместо Давид Силва. Това е и голямата промяна. До сега освен Силва, който бе първи избор, останалите стрелци при наказателните удари бяха Диего Коста, Иско, Серхио Бускетс и Андрес Иниеста. Предстои да стане ясно дали ще има други промени в този списък.

По принцип идеята на „Ла Фурия“ била двубоят със „Сборная“ да бъде решен в редовното време. Като превантивна мярка обаче, Йеро е предпочел момчетата му да бъдат готови и за сценарий с продължения и дузпи.

Испания стигна до сблъсъка с домакините след като спечели трудно група „В“. Играчите на Станислав Черчесов се класираха втори в поток „А“. Победителят от тази двойка на четвъртфинала ще се изправи срещу триумфиралия от дуела Хърватия – Дания.

Срещата между Испания и Русия е на 1 юли от 17.00 часа на стадион „Лужники“ в Москва.


Още по темата: 

5 теми за размисъл в Испания преди мача с Русия

Руски журналист нажежи страстите преди Испания - Русия

Най-добрите играчи на Мондиала