Известно нажежаване на страстите се получи преди осминафиналния сблъсък на Световното първенство между Испания и Русия. Представител на медиите от страната домакин направи интересни определения за две от звездите на „Ла Фурия“. Той категоризира капитана Серхио Рамос като „гробарят на Салах“, а Диего Коста нарече „ провокатор“ и „мръсен играч“.

Думите по адрес на защитника на Реал Мадрид са свързани с финала на Шампионската лига. Тогава футболистът на Ливърпул – Мохамед Салах – напусна терена на Олимпийския стадион в Киев контузен след единоборство именно с Рамос. В крайна сметка „белите“ спечелиха двубоя с мърсисайдци и триумфираха с тринадесетия си трофей в надпреварата.

Кирил Снашин от „Спорт ден за ден“ интервюира Сергей Игнашевич, към когото отправи наелектризиращия въпрос: „Ако говорим сега за Коста и Рамос, Коста е мръсен играч, провокатор. А Серхио Рамос…наричат го „гробокопача на Салах“. Какво ще направите, за да не паднете в техните провокации?“.

Играчът на „Сборная“ обаче отвърна дипломатично: „Вярвам, че провокациите ще бъдат много по-малко. Сега все пак им система за видео повторения. И защитниците, и нападателите трябва да играят по-внимателно“.

Двубоят между Испания и Русия е на 1 юли от 17.00 часа на стадион „Лужники“ в Москва.


Още новини:

Пет теми за размисъл в Испания преди мача с Русия

Най-добрите играчи на Мондиала