Звездният нападател на Байер Леверкузен Леон Бейли ще проведе разговори с Футболната асоциация на Англия относно възможността да представлява „трите лъва” на международно ниво и потенциално на Мондиал 2018.

Леверкузен не слуша оферти за звездата си до лятото на 2019-а

20-годишният ямаец е голямото откритие на Бундеслигата през този сезон, който е дебютен за него. „Аспирините” привлякоха Бейли от белгийския Генк преди старта на кампанията и определено не съжаляват. Талантът има 11 гола и 5 асистенции, което е впечатляващо постижение, като се има предвид, че първоначално се изявяваше като чисто крило.

Бащата на футболиста – Крейг Бътлър е англичанин и заяви, че синът му определено няма да играе за националния тим на Ямайка, макар и да е роден там. Заради своето потекло Бейли е в състояние да избира между Англия, Белгия и Малта.

Асът Леон Бейли: Леверкузен е перфектният за мен

„Ще говоря с Дан Ашуърт (директорът по развитие в ФА – б.р.) през следващата седмица, но казваме категорично „не” що се отнася до това да играем за Ямайка”, коментира Бътлър. „Ще проверим всичките си опции, като първо ще говорим с ФА.”

„Англия винаги е била страхотна опция, има много футболисти от Ямайка през годините, които са предпочели да играят за Англия”, допълни Бътлър.