Байер Леверкузен не възнамерява да изслуша каквато и да било оферта за своето крило Леон Бейли до лятото на 2019 година. Едва тогава „аспирините” биха били склонни да обсъдят раздяла с 20-годишният ямаец.

Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал често се свързват с името на бързоногия техничар, който вече е повече от ключова фигура за германския тим. Доскоро се вярваше, че Леверкузен би поискал сума от 97 милиона паунда за играча си, ако пристигнеха оферти преди следващата кампания. Очевидно обаче в Байер са променили гледището си с оглед чудесното представяне в Бундеслигата.

„Аспирините” се борят за второто място в подреждането с РБ Лайпциг, като след 21 изиграни кръга двата тима имат по 35 точки. Четвъртият Борусия Дортмунд  и петият Шалке 04 не са чак толкова далеч назад (и двата с по 34 пункта), но все пак Леверкузен има реален шанс да се пребори за място в Шампионската лига през идния сезон. За последно тимът игра в турнира на големите през сезон 2014/2015, когато отпадна след дузпи от Атлетико Мадрид в 1/8-финалите.

В дебютния си сезон с екипа на Леверкузен Бейли се представя повече от чудесн. В 18-те си шампионатни мача дотук той има 8 гола и 5 асистенции. По неговия договор с клуба остават още 4 години и половина.