Изгряващата звезда на Байер Леверкузен Леон Бейли очевидно споделя мнението на клуба, че „БайАрена” е най-удачното място за развитието му. Ямайският футболист бе категоричен, че не мисли за транфсер въпреки множеството възможности, които ще му се открият през лятото.

20-годишният техничар демонстрира сензационна форма в дебютната си кампания в Бундеслигата. Той може да се похвали с 11 гола в 22 мача, и то при положение, че не действа като чист нападател. Заради изяви от подобен калибър „аспирините” се видяха принудени да заявят, че футболистът не се продава при никакви условия чак до лятото на 2019 година.

Леверкузен не слуша оферти за Бейли до лятото на 2019-а

„Леверкузен е перфектното място за мен”, коментира и самият Бейли пред „Билд”. „Искам да се развия и едва после да направя следващата стъпка. Когато премина в голям отбор, хората там ще искат да знаят кой съм.”

„Искам да си изградя репутация на най-високото ниво”, допълни играчът.

Неговият тим е особено явление в германския футбол, като  почти всички са чували за шеговитото прозвище „Neverkusen” (от английската дума „never” – „никога”), тъй като цели пет пъти тимът е завършвал на второ място в първенството, без да го спечели. През настоящия сезон Бундеслигата е загубена кауза, но тимът е в полуфиналите за Купата на Германия, където има мач срещу гранда Байерн Мюнхен.

„Ако стигнем до финала, ще го спечелим. Обещавам”, зарече се Леон Бейли. „Това ще бъде краят на Невъркузен.”

В историята си Леверкузен само веднъж е печелил Купата на страната – през сезон 1992/1993. Тимът има една Купа на УЕФА от сезон 1987/1988.