Белгия е един от скритите фаворити на Световното първенство в Русия и съвсем логично е феновете да се интересуват какъв ще е окончателният състав, с който "червените дяволи" ще пътуват за форума. Селекционерът им Роберто Мартинес е обявил имената на 28 футболисти, като петима трябва да отпаднат до крайния срок в понеделник. 

Точно на 4 юни трябва да са ясни окончателните списъци с по 23-има играчи на 32-та отбора-участници на Мондиала. И Мартинес искаше да изчака до последния момент, за да обяви петимата изхвърлени, но един "гаф от спалнята" издаде намеренията му. 

Белгийската национална телевизия снима личните матраци на всички играчи, подготвени за хотела им в Русия. И камерите хванаха имената на 23-имата, които са се уредили с матрак и спално бельо, правейки заключението кои ще са петимата отпаднали. 

Без матраци са останали вратарят Мат Селс, бившият играч на Лудогорец Кристиан Кабаселе, братът на нападателя Ромелу Лукаку - Джордан, халфът Леандер Дендонкер и бившият играч на Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмунд Аднан Янузай. 

След като изтече тази информация, селекционерът Роберто Мартинес опита да замаже нещата и обяви, че никой не е отпадал от сметките му и съставът ще стане ясен след контролата с Португалия през уикенда.