Една от звездите в белгийския национален отбор – Ромелу Лукаку разкритикува феновете за това, че не го подкрепят достатъчно, когато брани името и цветовете на родината.

Асът на Манчестър Юнайтед е голмайстор №1 на „червените дяволи” за всички времена със своите 33 попадения в 66 срещи. Въпреки този факт той счита, че приносът за представителния тим не се оценява подобаващо от широката общественост в Белгия.

Думите на Лукаку могат да се възприемат като поредното сътресение в отбора на Роберто Мартинес. Селекционерът на белгийците разгневи много хора с решението си да остави халфа Раджа Наинголан извън окончателния си списък с 23-има играчи. Сега и Лукаку е на път да разшири още повече зейналата бездна

По време на вчерашната пресконференция братът на Ромелу – Джордан Лукаку бе човекът, който първи заяви, че батко му не получава правилното отношение. „Знаете ли, той може би е прав”, съгласи се звездата на Юнайтед. „Вече от 6 години играем заедно за националния отбор, а винаги се чувстваме опрени до стената. Можем единствено да се докажем и да се наслаждаваме на времето си колкото се може повече”, коментира още той.

Един от репортерите на място напомни на нападателя за бурните овации, които получи при 4:0 над Саудитска арабия, когато отбеляза два гола. „Това ми бяха първите аплодисменти след 9 години. Дали всичко между мен и публиката е простено и забравено? Доколкото знам, не още. Едни-единствени аплодисменти за 9 години, значи не е забравено и простено.”

„Дали ще получа повече подкрепа, ако спечелим Световното? Ще видим. Аз просто се опитвам да се наслаждавам колкото се може повече.”

На Мондиал 2018 Белгия стартира в група G с мач срещу Панама на 18 юни, след това идва ред на срещата с Тунис (23 юни) и накрая с Англия (28 юни).