Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес за пореден път защити своя избор да не включи Раджа Наинголан в своя състав за Световното първенство в Русия.

Мартинес обяви, че работата на треньора е да извика най-добре подготвените играчи, дори ако това означава да се вземат противоречиви решения.

„Ние не избираме имена, а най-качествените играчи за националния отбор, знаейки, че определени решения ще бъдат непопулярни“, коментира Мартинес в интервю за телевизия „Proximus“.

Раджа Наинголан дори не попадна в състава от 28 футболисти, от които Мартинес ще избере своя окончателен състав от 23 играчи за Мондиал 2018.

„Ние трябва да вземем трудни решения, тъй като трябва да преценим работата на футболистите за националния отбор“, добави испанският специалист.

„Някои играчи заслужават да играят на Световното първенство, но няма да бъдат, защото броят на футболистите, на които може да разчитаме е ограничен“, продължи той.

Раджа Наинголан каза, че Роберто Мартинес е откраднал детската му мечта. 30-годишният футболист смята, че е „заслужил“, за да бъде в групата за Световното първенство в Русия.

Роберто Мартинес ще трябва да обяви своя окончателен състав от 23-ма футболисти за Световното първенство в Русия на 4 юни.