Футболистът на националния отбор на Англия Рубен Лофтъс-Чийк разкритикува отбора си Челси, след като „сините” се отнасят несериозно спрямо младите играчи в клуба. Полузащитникът смени „Стамфорд Бридж”, след като премина в Кристъл Палас, а договорът му с „орлите” е под наме. В южен Лондон играчът се затвърдии изигра 24 срещи, отбелязвайки 2 гола. Изявите му осигуриха повиквателна в националния отбор на Англия за Мондиал 2018.

Въпреки израстването в играта си, бъдещето на Лофтъс-Чийк на „Стамфорд Бридж” далеч не е ясно.

Лофтъс-Чийк премина през всички юношески гарнитури на Челси, но изявите му в първия тим на лондочани бяха силно лимитирани. Той дебютира през 2014 година, но записа едва 32 срещи с отбора.

„Много е трудно да играеш всеки мач при юношите. След това да те повикат в първия отбор и да не полчаваш шансове. Трудно е психическо, защото процесът е много дълъг, а единствената наслада е, че тренираш с изключителни футболист. От една година насам израствам много, играейки за Кристъл Палас. Ситуациите на терена са много по-различни”, заяви Лофтъс-Чийк.

22-годишният халф разкритикува и мениджъра на клуба Антонио Конте, който не е показал нужната вяра в него.

„Трудно е да сравня вярата от Гарет Саутгейт и Рой Ходжсън, за разлика от липсата на такава от Антонио Конте. Отдавам го на факта, че Челси е голям отбор и мениджърите са под постоянен стрес и не желаят да застрашат бъдещето си, интегрирайки някой млад играч. Не знам какво се случва зад кулисите”, завърши халфът.