Италианския наставник на Левски, Делио Роси посочи тимът, за който ще стиска палци на Световното първенство в Русия, както и говори по темата защо Италия пропуска форума?

„Ще бъда за Исландия, защото там играе Холмар. Италия не е на Световното първенство, защото казал съм го и преди, направихме „българска работа”. Мислехме само за крайния резултат, а не гледахме какво трябва да се случи преди това. Още през 2006 имахме своите проблеми, въпреки че станахме шампиони и си помислихме, че сме голяма работа. Забравихме, че трябва да се подобряваме, докато другите работеха и ставаха по-добри и ни изпревариха. Ние продължаваме да си мислим, че сме добре, защото през 2006-а станахме световни шампиони. Съвсем справедливо и заслужено, не сме шампиони“, каза италианският тактик на Левски.

Роси говори и за реалните основни претенди за короната на първенството, извън личния му фаворит Исландия.

„Кой е фаворит, освен Исландия? Исландия е само избор на сърцето ми, а не фаворит. На едно такова първенство, което е много изравнено като конкуренция, е много важно да бъдеш на върха на своите възможности. Не само технически, но и физически. Например, англичаните които играят над 60 мача на сезон, на всеки три дни, съвсем логично имат своите трудности на такива първенства. Това е така, защото отиват на тези форуми уморени. Мисля си, че Бразилия има своите силни страни. Също така Франция има добър отбор, харесва ми много Белгия, но ще победи Германия, защото те са най-качествения и завършен отбор“, коментира Роси.

Меси тотално разочарова и закопа Аржентина срещу Исландия