Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне като всеки аржентинец не можеше да си намери място след конфузното 0:3 от Хърватия на Мондиал 2018. Изказванията на колоритния наставник, направени пред неговия добър приятел и помощник Херман Бургос, видяха бял свят, а в тях специалистът твърди, че Меси не е в състояние да повиши нивото на един „средняшки” отбор, както прави големият му конкурент Кристиано Роналдо с Португалия.

Меси беше абсолютно незабележим при тежкото крушение срещу балканците, което поставя под въпрос шансовете на отбора да продължи в следващата фаза. Петкратният носител на „Златната топка” изглеждаше отчаян през повечето време на терена. Това още повече подхрани контраста между него и Роналдо, който е лидер при голмайсторите с  4 гола и е на път да класира Португалия за елиминациите.

На хартия „мореплавателите” изглеждат като по-слабия тим в сравнение с Аржентина. Затова и Симеоне беше бесен в комуникацията си с Моно Бургос чрез Whatsapp, а съобщенията им изтекоха през „Кадена КОПЕ”.

„Меси е много добър, но това е защото играе в компанията на отлични футболисти (очевидно Чоло визира Барселона – б.р.)”, сподели Чоло пред своя асистент.

„Ако обаче трябва да избираш между Меси и Роналдо, за да го поставиш в един обикновен отбор, на кого ще се спреш?”

„Това, което видяхме срещу Хърватия, е картината, която наблюдаваме вече 4 години. Това е анархия. Няма лидерство нито от треньора, от който се очаква да води отбора, нито от играчите, които трябва да бъдат ръководени. Отборът е загубен, всичко е сбъркано”, допълни Симеоне.

Още по темата:

Тежък призив към Меси в Аржентина

Жестоки критики към Меси и ко след провала срещу Хърватия

Смяна на селекционера не е на дневен ред за Аржентина

Лука Модрич: Спряхме Меси

Герой за Хърватия: Имаме по-добър отбор от този през 1998-а

Бунт в Аржентина, играчите искат още сега главата на треньора

Перишич: Аржентина не играе като отбор