Бившият футболист на ПСЖ и Ница Грегори Песли сътвори расистки скандал в ефира на BeIN Sports по време на мача на Нигерия с Исландия в петък. Впоследствие му се наложи да се извинява публично. 

По време на двубоя, на който той беше гост-коментатор, той обяви, че футболистът на африканците Вилфред Ндиди има нужда от "Банания". Въпросната "Банания" е шоколадово мляко, чиято реклама гласи, че дава сили на пиещия го. 

Проблемът е, че напитката се свързва с колониалното минало на Франция. Нигерия няма нищо общо с колониалното минало на страната, но все пак възмутени защитници на човешките права поискаха Песли и телевизията да се извинят публично. И бившият футболист побърза да го стори. 

"Извинявам се, ако съм обидил някого, не съм имал подобно намерение. Дори не знаех, че това е обидно. Както казах "Банания", можех да кажа и марката на друго шоколадово мляко, просто това ми дойде първо наум. Затова съм го казал него. Уточнявам, че най-добрият ми приятел е сенегалец и никога не бих обидил някого за цвета на кожата му", заяви Песли.