Нигерия секна устрема на Исландия на Световното първенство и от аутсайдера в Група D, изведнъж се превърна в големия фаворит да е втори в нея и да се класира на 1/8-финалите.

Това се случи след шестата победа на "суперорлите" на Мондиал над европейски представител. Тук идва и тънката българска връзка, защото България е най-често губилият тим от Стария континент от африканския съперник. Ние имаме две поражения - на Мондиал '94 и четири години по-късно.

Така този успех донесе важни точки на нигерийците и те изведнъж се изкачиха на втората позиция в класирането. Те ще решат съдбата си в директна битка с Аржентина в последния кръг.

Но дотогава има време, а сега е моментът за празници в лагера на африканците. Най-големият им герой е Ахмед Муса, който реализира и двете попадения в мрежата на Исландия. Така нападателят стана най-добрият реализатор на страната си на Мондиали. Той има вече 4 гола на финали.

Какви още бяха ключовите моменти за успеха на Нигерия над приятната изненада в груповата фаза Исландия, можете да разберете от анализа в прикаченото видео.