Докато едни празнуват, други си скубят косите. Със сигурност така може да се определи геройското представяне на белгийския национален отбор на Световното първенство, което обаче донесе седемцифрени загуби на една местна компания. 

Преди началото на шампионата веригата за електроуреди в Белгия "Крьофел" обяви, че ако "червените дяволи" вкарат повече от 15 гола по терените в Русия, ще върне парите на всички свои клиенти, които са си купили 55-инчови телевизори по време на шампионата. 

В мача за третото място срещу Англия капитанът Еден Азар се разписа за 2:0 в 82-та минута, а това беше 16-ият гол за родината му на Мондиала. И това доведе до милионната загуба за "Крьофел". 

Местните медии изчисляват, че тя може да надхвърли 2 млн. евро. От веригата обявиха, че са продадени десетки хиляди 55-инчови телевизори, но ще удържат на думата си и ще възстановят парите на клиентите си. Този рискован маркетингов ход може да коства постовете на цялото ръководство на този департамент в компанията, пишат още в Белгия. 

"Знам за тази инициатива в родината ни. Затова мога да кажа само: "Съжалявам, "Крьофел", ние успяхме", заяви с лукава усмивка Еден Азар след края на мача. "Бях си говорил с Дрийс Мертенс преди мача, че трябва задължително да опитаме да вкараме поне два гола срещу Англия, защото със сигурност и наши приятели са се възползвали от тази промоция. Да са им честити безплатните телевизори", добави ехидно Азар. 

А каква е прогнозата на котето ВладИмир за финала, можете да видите от картината в прикаченото видео.