Доста експресивна метафора използва селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли за предстоящия 1/8-финален мач с Франция на Световното първенство. Според него, притиснатите до стената южноамериканци излизат "с ножа между зъбите" и ще търсят начин да уязвят съперника. 

"Има няколко ключови момента за победата. Трябва да вземем топката и да я задържаме, това ще ни позволи да контролираме мача срещу съперник, който е много бърз и експлозивен. Ако не държим топката, мачът ще се превърне във физическа битка, което не ни импонира."

"Каквото и да стане обаче, ние излизаме с ножа между зъбите и ще търсим да уязвим съперника. Надявам се да преодолеем слабите си страни и разликите между двата отбора да са в наша полза", сподели Сампаоли. 

Аржентина разполага с един огромен коз в лицето на голямата звезда Лео Меси и, както винаги, около него ще се върти играта на отбора. И селекционерът обясни защо нападателят на Барса е толкова велик. 

"Той е естественият лидер на отбора ни. Меси вижда нещата по начин, по който ние обикновените хора не можем. Вижда ги така, както само един гений може. Затова често е много трудно да поддържаш темпото му."

"Лео има огромна любов към фланелката, така е с всички момчета и затова сме много опасен съперник за всеки. Ние никога няма да се примирим с поражението", заяви Сампаоли и накрая говори за бъдещето си, след като неколкократно вече медиите го "уволняваха". 

"Аз съм на мястото, на което винаги съм искал да бъда. Имам си договор и съм много щастлив да съм тук. Докато ми се предлага възможността да се боря за целите ни, ще се боря всеки ден", завърши Сампаоли.