Националният отбор на Аржентина мина през иглени уши, за да стигне до 1/8-финалите на Световното първенство. В един момент дори изглеждаше, че Лео Меси и компания ще догледат шампионата по телевизията. 

Това беше веднага след загубата с 0:3 от Хърватия във втория кръг на груповата фаза. Към този момент "гаучосите" изглеждаха пътници, а големият грешник беше вратарят Уили Кабайеро. Той допусна левашки гол в началото на втората част, който отприщи хърватската мощ върху клетите аржентинци. 

Затова, съвсем логично, той отстъпи мястото си на дебютанта Франко Армани в третия мач срещу Нигерия. Но сега изглежда, че получи реабилитация от селекционера Хорхе Сампаоли. Това си пролича по време на последната тренировка на отбора. 

В нея, съвсем логично преди мач от елиминационната фаза, аржентинците си биеха дузпи. А вратарят, който ги отразяваше, беше именно Кабайеро. Което навежда на мисълта, че ще получи шанс да играе срещу Франция на 1/8-финалите. А дали ще се случи, ще разберем в събота от 17:00 часа.