Аржентина може да се представи повече от колебливо в груповата фаза, но все още тимът предизвиква предпазливост у съперниците си. И причината е само една - голямата звезда Лео Меси. 

Според капитана на Франция Юго Лорис, нападателят би могъл сам да реши изхода на осминафиналния сблъсък на Световното първенство между двата тима с отиграванията си, така че "петлите" трябва много да внимават. 

"Все пак играем с Аржентина в тази фаза, така че трябва да сме на максимално високо ниво. Изучили сме подробно всичките им мачове от груповата фаза, имаме индикации какво да направи. Но съперникът има Меси в състава си."

"Това означава, че той може да вземе нещата в свои ръце по всяко едно време и да реши съдбата ни. Правил го е неведнъж с Барселона и Аржентина, така че трябва да внимаваме. Трябва да дадем отговор като колектив и като индивидуалности в колектива. Трябва да сме великолепни, за да продължим напред", заяви Лорис. 

"Да, Аржентина има много да доказва след груповата фаза. Но въпреки че имаха много тежки времена, все пак успяха да се класират. Сега съм сигурен, че искат да стигнат много по-напред. Те са печелили световната титла преди, така че ни чака труден мач, в който трябва да сме 100% вложени", завърши вратарят на Франция.