Футболният специалист Карло Анчелоти коментира предстоящия Мондиал в Русия. Италианецът сподели експертното си мнение относно това, кои са фаворитите на шампионата, като се спря и на това кои селекции евентуално ще поднесат приятните изненади.

„Смятам, че Бразилия е фаворит на Мондиала, тази селекция има най-съществени шансове да спечели трофея, защото Тите изгради много силен състав. Отборът играе много силно в защита, а това е съчетано с чудесната атака. Обикновено победителите на Мондиалите са от групите, където се намират Бразилия, Аржентина, Германия и Испания. Много съжалявам за отсъствието на Италия“, каза Анчелоти.

Новият наставник на Наполи посочи и кои селекции според него могат да поднесат голямата изненада на Световното, което започва на 14 юни и ще вълнува футболните фенове до 15 юли.

„Бих казал Белгия, защото има много футболисти, играещи във Висшата лига. След това е Хърватия, която притежава силни индивидуалности като опит и качество“.

Запитан за новото предизвикателство, което пое в професионален аспект, а именно заставането на треньорския пост на Наполи, Анчелоти сподели: „Ще дам най-доброто от себе си, както винаги. Знам в какъв отбор отивам, наясно съм със страстта на феновете. В последните две години отборът се представяше добре и сега трябва да надградим“.

Припомняме, че преди да поеме Наполи, Анчелоти бе начело на Байерн Мюнхен. Съвместната му работа с немския шампион обаче приключи в края на септември 2017 година, след загубата на баварците от ПСЖ в груповата фаза на Шампионската лига.


Още новини: 

Световните Бутонки идват!

Тите: Трябва да приемем ролята на фаворит