Световното първенство по футбол през 2018-а година в Русия ще бъде един специален турнир и е длъжен да бъде такъв, заяви бразилската футболна икона Роналдо пред журналисти в Москва.

Двукратният световен шампион и бивш нападател на Милан, Интер и Реал (Мадрид) ще участва в церемонията по откриването на Световното първенство заедно с Роби Уилямс и местната звезда Аида Гарифулина на 14-и юни. Очаквано, на Роналдо му е подсказано да не скъпи суперлативите за организацията на Русия.

"Световното първенство е особен турнир, специален. Това е най-силният футболен турнир в света. Най-добрите треньори, състезатели и отбори, както и най-мощните агитки, ще пристигнат в Русия", коментира Роналдо.

"Да спечелиш Световното първенство, след това ти носи особено чувство, което не може да се сравни с нищо друго. И вече смятам, че Мондиалът в Русия ще бъде специално първенство. Тук има страхотни хора, които ще напарвят първенството такова, смята още Роналдо.

Според Феномена, фаворитите от първа линия за титлата към момента са Бразилия, Испания и Германия.

"Въпреки че едно Световно първенство винаги е труден, сложен турнир, също така има и отбори като Франция и Аржентина. Те не бива да се изключват от сметките. Но се надявам, че бразилците най-после ще спечелят титлата. Мина доста време от последното ни отличие през 2002-а година е е време да вдигнем отново трофея.

Церемонията по откриването ще бъде на стадион Лужники в Москва и ще започне час и половина преди първата среща от първенството между домакините от Русия и Саудитска Арабия./БТА