Селекционерът на Бразилия Тите заяви, че в лагера на „селесао“ трябва да приемат ролята си фаворит. Както е известно, Неймар и компания са сочени за основен претендент за световния връх, заедно със селекциите на Германия, Франция и Испания.

Ако тимът от Страната на кафето спечели, това би била негова шеста титла в историята. За последно Бразилия триумфира през 2002 година на Мондиала в Южна Корея и Япония.

„Бразилия, Испания, Франция, Германия, Аржентина и Белгия – аз залагам на тези страни като фаворити за трофея на Световното. Няма да казвам дали е мотивиращо или опасно да те сочат за претендент за отличието. Зависи от начина, по който възприемаш нещата. Просто трябва да приемем, че ни фаворизират и да се подготвим добре. Нужна е психическа сила, за да посрещнем предизвикателството“, обясни Тите.

Запитан до каква степен тимът на Бразилия е зависим от Неймар, специалистът обясни: „Той е футболист от световна класа, който вдига нивото на състава ни. Има очаквания към него, но е редно те да са насочени към целия отбор. Нашата сила следва да е в екипа“.

Световното в Русия започва на 14 юни, като Бразилия е в група „Е“, заедно с тимовете на Швейцария, Коста Рика и Сърбия. Първият мач на „селесао“ е на 17 юни срещу „часовникарите“.


Още новини: 

Със секс, но без мобилни телефони в лагера на Бразилия 

За скандалите, страха и петата на Бразилия