Капитанът на хърватския национален отбор Лука Модрич спечели Златната топка на Мондиал 2018 в Русия. Това е малко утешение за Модрич, чийто отбор загуби финала с 2:4 от Франция. Хърватинът наследява, като носител на трофея Лионел Меси от Аржентина и се нарежда до имена от ранга на Роналдо, Зинедин Зидан, Оливер Кан,  като притежател на трофея.

Топ реализатор на първенството стана нападателят на Англия Хари Кейн, който отбеляза цели 6 попадения в Русия. Преди 4 години в Бразилия носител на трофея стана колумбийската звезда Хамес Родригес отново със 6 попадения, а през 2010 носител на „Златната Обувка“ стана Томас Мюлер от Германия.

Белгийският страж Тибо Куртоа бе избран за най-добър вратар на Мондиала. Белгиецът наследява, като носител на „Златната ръкавица“ германския страж Мануел Нойер, и се нарежда до Икер Касияс, Джанлуиджи Буфон и Оливер Кан, които са носители на тази награда.

Френската сензация Килиан Мбапе бе избран за най-добър млад играч на първенството, като той наследи своя съотборник Пол Погба като носител на наградата. Единствените други двама призьори с тази награда, която бе създадена за първенството в Германия през 2006 са немците Лукас Пудолски (2006) и Томас Мюлер (2010).

7 снимки