ФИФА обяви имената на десетимата финалисти, които ще спорят за приза „The Best“ за 2018 година. Двукратният носител на отличието Кристиано Роналдо ще опита да го спечели за рекорден трети път, а сред основните конкуренти на португалеца са Лионел Меси (Барселона) и Мохамед Салах (Ливърпул).

В челната десетка попаднаха и трима футболисти на Франция, които спечелиха титлата от Световното първенство в Русия – Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) и Рафаел Варан (Реал Мадрид).

Сред номинираните не намери място звездата на Пари Сен Жермен Неймар, Гарет Бейл от Реал Мадрид, Серхио Рамос от Реал Мадрид, както и Н'Голо Канте от Челси. 

Кристиано Роналдо спечели с Реал Мадрид за трета поредна година трофея от Шампионска лига и стана голмайстор на турнира.

Кевин Де Брюин спечели два трофея с Манчестър Сити през миналата година – шампионската титла във Висшата лига, както и Купата на Лигата.

Антоан Гризман стана световен шампион с Франция, бе определен за „Играч на мача“ във финала на Мондиал 2018, спечели трофея от Лига Европа, бе определен за „Играч на мача“ във финала на Лига Европа.

Еден Азар спечели Купата на Англия с Челси, а също така спечели с националния отбор на Белгия бронзовите медали от Мондиал 2018. Той също така спечели „Сребърната топка“ от Мондиал 2018.

Хари Кейн стана голмайстор на Мондиал 2018.

Килиан Мбапе спечели световната титла с Франция и взе „Бронзовата топка“ от Мондиал 2018. Той също така спечели требъл с Пари Сен Жермен във Франция – титла, купа на Франция и купа на Лигата.

Лионел Меси спечели дубъл с Барселона в Ла Лига, а също така стана голмайстор на Примера дивисион. Аржентинецът също така спечели и „Златната обувка“ за най-добър голмайстор в Европа.

Лука Модрич спечели за трета поредна година трофея от Шампионска лига с Реал Мадрид. Той също така игра с Хърватия финала на Мондиал 2018 и бе определен за най-добър играч на Световното първенство, като получи „Златната обувка“.

Мохамед Салах стана голмайстор на Висшата лига с екипа на Ливърпул и получи приза за „Най-добър играч“ в Премиършип през изминалия сезон.

Рафаел Варан стана световен шампион с Франция. Той също така спечели за трета поредна година трофея от Шампионска лига с Реал Мадрид.

Всички номинирани за отличието:

Кристиано Роналдо (Португалия) – Реал Мадрид

Кевин Де Брюин (Белгия) – Манчестър Сити

Антоан Гризман (Франция) – Атлетико Мадрид

Еден Азар (Белгия) – Челси

Хари Кейн (Англия) – Тотнъм

Килиан Мбапе (Франция) – Пари Сен Жермен

Мохамед Салах (Египет) – Ливърпул

Рафаел Варан (Франция) – Реал Мадрид

Лука Модрич (Хърватия) - Реал Мадрид.

Лионел Меси (Аржентина) - Барселона.