Бившият нападател на Нюрнберг, Щутгарт и германският национален отбор Какау прогнозира, че Марко Ройс ще е най-добрият играч на терените в Русия през следващия месец.

Ройс се очаква да дебютира на световни финали, след като контузия го извади от предния Мондиал през 2014, а също травма покоси надеждите му за участие на EURO 2016.

„Много съм щастлив, че Марко Ройс ще изиграе най-сетне мачове на Мондиал. Надявам се да бъде здрав. За мен, той е един от на-добрите футболисти в света – чудесен дрибльор, екстремно бърз и много добър в завършването на атаките. Ройс ще бъде играч на турнира”, заяви Какау, който бе част от отбора на Бундестима за Мондиала през 2010 година.

Ройс пропусна повече от половината мачове през този сезон, но отбеляза седем гола в 11 срещи в Бундеслигата. Това бе достатъчно да получи повиквателна от Йоаким Льов за предстоящата надпревара.

„Бразилия надгради, Франция също. Испания също се подобри. Не можем да позволим да отпишем и Аржентина”, предупреди селекционерът Йоаким Льов. „Като защитаващ титлата отбор трябва да бъде на 200% готови в предстоящите мачове. Всички ще играят на върха на възможностите си срещу нас”, добави Льов.

Германия стартира своята одисея в Русия в група „F”. Мексико, Швеция и Южна Корея ще тормозят германците в груповата фаза.