Испанският футбол може да запише пореден рекорд в евротурнирите. Това ще се случи, ако Севиля спечели това издание на Лига Европа. Андалусийците играят с Днипро Днепропетровск в последния мач в турнира в сряда. 

Ако Севиля спечели турнира, това ще бъде девета титла за испански клуб във втория по сила европейски клубен турнир. Толкова досега са печелили и италианските тимове, така че двете държави ще се изравнят на върха. 

Но, че испанците напоследък са по-силни в Лига Европа и предшественика му Купата на УЕФА личи от факта, че това може да е шеста титла за тим от страната в последните 11 години. Другите, които им оспорват първенството са украинци и руснаци. 

Самият тим на Севиля може пък да стане най-титулуваният отбор в този турнир, ако спечели срещу Днипро. Това ще е четвърта титла за андалусийците и така те ще станат еднолично тимът с най-много трофеи от Лига Европа. 

Сега те делят лидерската позиция с Интер, Ювентус и Ливърпул, които по три пъти са печелили втория по сила европейски клубен турнир.