Милан победи Лацио с 3:1 в 1/4-финал за Купата на Италия и по този начин си осигури мач с Ювентус за класиране на финала в турнира.

На „Сан Сиро“ гостите откриха резултата още в 5-а минута чрез Джибрил Сисе. Нападателят се възползва от центриране на Гонзалес, измъкна се между централните бранители на Милан и засече покрай Амелиа за 1:0.

Отговорът на Милан обаче беше перфектен и само в разстояние на 3 минути домакините обърнаха развоя на мача с два гола.

Първо в 15-а минута Робиньо изравни с много красиво изпълнение. Центриране на Абате удари Станкевичиус и топката отиде в бразилеца, който още от въздуха засече перфектно топката и я прати в горния ъгъл за 1:1.

В 18-а минута пък Ел Шаарави излъга двама бранители на Лацио с чудесен пас с пета към Зеедорф, опитният халф преодоля Диас и с прецизен удар вкара за 2:1.

Точка на спора сложи влезлия като резерва Златан Ибрахимович в 84-а минута. Емануелсон перфектно дриблира покрай двама играчи и изведе шведа абсолютно сам срещу Маркети. За голаджията не бе проблем да се справи с вратаря на Лацио и да оформи крайното 3:1.

На полуфиналите Милан ще се изправи срещу Ювентус като на този етап двата отбора ще играят два мача помежду си – на 8 февруари в Торино и на 21 март в Милано. В другия полуфинал се срещат Сиена и Наполи.


szólj hozzá: milan 3-1 lazio highlights HD