Треньорът на Ювентус Тиаго Мота бе доволен след успеха с 3:0 над Дженоа. Това бе шести пореден мач без допуснат гол от "бианконерите" и според наставника това показва колко солиден е неговият отбор. Той разкри и някои от тактическите тънкости, които е променил на полувремето, за да може тимът му да изкове победата.

"Наистина преместих Йълдъз и Копмайнерс в по-централна роля. Когато Кенан влиза навъртре, той освобождава пространства за бековете ни да се включват напред, а това бе нужно с оглед на схемата, с която играеше Дженоа. Играчите трябва да знаят какво да правят на терена и се видя, че през второто полувреме стояхме доста по-добре", заяви Мота.

"Освен тези тактически промени, не съм говорил друго с играчите на почивката. Те сами обсъдиха какво трябва да правят по-добре и съм доволен от всички, дори и от тези, които не влязоха в игра, защото бяха активни на скамейката и на празния стадион подвикванията им се чуваха по-ясно от всички", допълни специалистът.

След това той говори и по темата с "чистите" мрежи от отбора му.

"Това е интересна статистика и показва, че сме солиден отбор. Всичко започва от нападателите, които много помагат в това отношение. Ясно е, че имаме силни защитници, но трябва целият отбор да помага, за да запазим "чиста" мрежа. Става въпрос за общо себераздаване. Всеки се стреми първо да отнеме топката и след това да брани и вратата ни. Това е важно за един амбициозен отбор", каза още бразилецът с италиански паспорт.

Накрая той коментира и представянето на Душан Влахович, който сложи край на головата си суша.

"Виждам в негово лице позитивен лидер, дори и когато изпитва трудности. Със своя начин на комуникиране, с езика си на тялото той дава знак на съотборниците си какво трябва да направят. На моменти той може да има по-добър синхрон с останалите, но всичко зависи от него. Душан е много борбен и винаги дава всичко от себе си в тренировките и в мачовете. Доволен съм от него, когато бележи, но още по-доволен съм, когато виждам да има синхрон със съотборниците си, както бе днес. Бих бил доволен дори и да не вкара", завърши Мота.