Монца постигна убедителен успех с 3:1 срещу Бреша в мач от 1/16-финалите на Купата на Италия, игран на 26 септември 2024 г. Отборът на Монца показа доминация още през първото полувреме, като реализира три гола и постави основите за комфортна победа.

Мачът започна със светкавично откриване на резултата в 5-та минута, когато Йоргос Кириякопулос вкара след асистенция на Карлуш Мартинш. Само шест минути по-късно, капитанът на Монца, Матео Песина, удвои преднината след пас от Кириякопулос, с което домакините показаха отлична координация в атаката.

В 40-та минута Монца получи дузпа, която Джанлука Капрари реализира безпогрешно, увеличавайки резултата до 3:0 преди почивката.

През второто полувреме Бреша успя да намали пасива си в 68-та минута, когато Патрик Нуама се разписа след подаване от Андреас Юрич, но това не беше достатъчно, за да се промени изходът от мача. Монца контролираше темпото на играта и не позволи на гостите да се върнат в срещата.

С този успех Монца продължава напред в Купата на Италия, като демонстрира впечатляваща форма и амбиции за добро представяне в турнира.